20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

MHP'de seçim çalışmaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akbük Belediye başkan adayı Halil Başaran, düzenlediği basın toplantısı ile adaylığına resmiyet kazandırdı. MHP Aydın İl, Didim İlçe ve Akbük Belde Teşkilatlarının ortak kararları ile Akbük Beldesi Belediye Başkan adaylığı görevinin kendisine verildiğini açıklayan Başaran, tespit ettikleri sorunlarla ilgili projelerini hayata geçireceği sözünü verdi.


Akbük Beldesi’ndeki tüm sorunları yerinde tespit ett6iğine işaret eden MHP Akbük Belediye başkan adayı Halil Başaran, bu sorunların çözümü için belediye meclisinde çözül önerileri sunduğunu ancak sorunların bu güne kadar çözülemediğini iddia etti. Sorunların büyüyerek devam etmekte olduğuna işaret eden Başaran, bu güne kadar altyapı çalışmalarıyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı için mevcut yerleşim birimlerinin atık ve pis su problemlerinin oluştuğunu söyledi. Su arıtma sorununu çözmek için yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü belirten Başaran, “Geç de olsa kısmen çözüm olacak geçici arıtma tesisinin yapılacak olması Akbük halkı için bir kazançtır. Ancak bu çözüm, temel sorunu çözmeyecektir. Temel sorun Akbük’ün altyapısıyla birlikte kalıcı arıtma sisteminin kurulması ve faaliyete geçirilmesidir. Bu takdirde had safhada su sıkıntısı çeken Beldemizde park, bahçe ve kurak yerlerin sulanmasıyla Beldemizin daha yeşil olması sağlanacaktır. Çarpık yapılaşma ve plansız büyüme Belediye Meclisindeki tüm çalışmalarıma rağmen önlenememiştir. Şu anda pek farkına varılmayan bu sorun önümüzdeki yıllarda karşımıza büyük problemler çıkartacaktır. Bu nedenle kendini koruyamayan doğayı korumak üzere; tüm doğa ve çevre dostlarını birlikte çalışmaya davet ediyorum” dedi.


Beldede yaz mevsiminin iki ayında yoğunluk yaşanmakta olduğuna değinen Başaran, “Halbuki aslında yılın dört mevsiminde de yaşanılabilecek bir belde olan Akbük’te yoğunluğu diğer aylara kaydırmak zorundayız. Zira doğası ve bol oksijeniyle insanlara şifa olan bu beldeyi dört mevsim yaşanılabilir kılmalıyız. Böyle olması halinde Akbük esnafı da bundan yarar sağlayacaktır. Özellikle kış aylarında saplı ada mevkii ve Adnan Menderes Mahallesi adeta Akbük’ten tecrit edilmiş gibi görünmektedir. Akbük’ün bir parçası olan bu mahallenin de sosyal hayatını canlandırmak ve yaşam yoğunluğunu artırmak gerekmektedir. Beldemizde ciddi miktarda atıl durumda beyin gücü ile ekonomiye katkısı olmayan tüketici konumda olan çok sayıda ev hanımı mevcuttur. Özellikle ev hanımlarının bütçelerine katkıda bulunacak çok özel projelerimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 12:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?