19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

MOBESE bu yaz hayata geçiyor

Türkiye’nin önde gelen tatil beldelerinden olan Aydın’ın Didim ilçesinde güvenliğin sağlanamsı ve meydana gelen olay sayısının azaltılması için Didim Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen kent güvenlik sistemi oluşturma çalışmaları devam ediyor.

İlçede kurulması düşünülen mobese sistemiyle ilgili olarak bilgiler veren Didim Emniyet Müdürü Yalçın Akalınlı, “İlçemizde kurulması planlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ( MOBESE ) sistemi için yapılan çalışmalarda, 26 noktada toplam 46 kamera ile oluşturulacak sistemin maliyetinin yaklaşık 900 bin TL olması öngörülmektedir. Projeye Didim Belediye Başkanlığı 50 bin, Akbük Belediye Başkanlığı 50 bin, Didim Ticaret Odası 50 bin ve Aydın İl Özel İdaresi 50 bin TL olmak üzere toplam 200 bin TL taahhüt aldık” dedi.

Çalışmaları değerlendiren İlçe Kaymakamı Ali Katırcı da, “Yaptığımız her toplantıda bu konuyu dile getiriyoruz. Bu konuyla ilgili ilçemizde Belediyemiz ve Odalardan destek aldık, merkezden de destek sözü aldık. İlçeye kurulacak bu kameralarla ilçedeki suç oranına da düşü olacağına inanıyoruz. İnşallah 2009 yazında bu sistemi hayata geçirmeye çalışacağız. Şu an için 45 adet kamera kurmayı düşünüyoruz ama kurulacak sisteme göre ve maliyete göre de bu kamera sayısını da azaltabiliriz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 16:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?