20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Muhtarlığı eşinden devraldı

Aydın’ın Didim ilçesinin tek kadın muhtarı olan Hülya Sümer, eşinden devraldığı bu görevi 2 dönemdir başarıyla sürdürüyor. Altınkum Mahallesi’nin sevilen bayan muhtarı Sümer ”Ev ile muhtarlığı birlikte yürütmem zor olmuyor” dedi.


50 yaşında 2 kız annesi olan Sümer 1999 seçimlerinde aday olduğu Altınkum Mahallesinde muhtar seçilirken, mahallenin de ilk kadın muhtarı oldu. Geçtiğimiz seçimlerde de yine muhtar seçilen Sümer, “Daha önce eşim mahallenin muhtarıydı. 1999 yılı seçimlerinde ben aday oldum. 1’isi bayan 3 adayla yarıştım. Mahallem bu görevi layık gördü. 3 yıl öncede eşimi kaybettim. Ondan çok şeyler öğrendim. Evimle muhtarlığı yürütmem zor olmuyor. Çünkü yoğunluğumuz fazla olmuyor. Mahallemde yaşayanlarda bana yardımcı oluyor” dedi.


Bayanlara da çağrı bulunan Sümer; bayanların il genel meclis üyeliği , belediye meclis üyeliği , belediye başkan adaylığı ve muhtar adayları olmasını istedi. Sümer, eğitim düzeyi yüksek olan ve emekli olan bayanların mutlaka bu tür görevlere talip olması gerektiğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 17:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?