20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Mülteci operasyonu

Aydın'ın Didim İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda yurda yasa dışı yollarla giriş yapan 40 kaçak yakalandı. Olayla ilgili olarak Türk vatandaşı bir organizatör gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Didim'e bağlı Akköy Beldesi'nde rutin yol kontrollerini gerçekleştiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Mehmet Veysi Ö. yönetimindeki 09 UF 099 plakalı minibüs içerisinde bulunan kişiler üzerinde kimlik kontrolleri yaptı. Yapılan sorgulamalarda araç içerisinde bulunan 35 Moritanya, 4 Filistin ve 1'i de Afganistan uyruklu yabancı kişilerin pasaportlarının bulunmadığı ve yasa dışı yollarla yurda giriş yaptıkları tespit edildi. Olayla ilgili olarak kaçak göçmenleri para karşılığında Yunanistan adalarına geçirmek için anlaştığı anlaşılan araç sürücüsü gözaltına alındı. 

İfadeleri alınan kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Adli makamlara sevk edilen Mehmet Veysi Ö. isimli organizatör, sorgulamasının ardından tutuksuz yargılanması için serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 15:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?