20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Mülteciler yeşil sahalarda

Aydın'ın Didim ilçesinde, son 10 günde yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapıp Ege Denizi'ni kullanarak Avrupa'ya geçmeye çalışan 250 mülteci yakalandı.

Kapalı spor salonunda mekanın kapalı olmasını gerekçe göstererek sıkıldıklarını belirten mülteciler yoğun güvenlik önlemleri altında Didim Stadyumu'na götürüldü.
Didim İlçe Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü son 10 gün içerisinde yaptıkları operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapıp Didim Sahili'nden Yunanistan'a geçmek isteyen Filistin, Afganistan, Irak ve Moritanya uyruklu toplam 250 mülteci yakaladı. İlk günlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Karakolu'nda tutulan mültecilerin sayısı artınca mülteciler Kapalı Spor Salonu'na nakledildi. Mekanın kapalı ve havaların sıcak olması nedeniyle mülteciler barındıkları yerden şikayetçi olarak açık ve ferah bir mekan istedi. Bunun üzerine Didim Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile toplantı düzenledi. Ardından Didim Şehir Stadyumu'nda kaçaklar için düzenleme yapıldı. Özel çadırların kurulup, duş yerlerinin hazırlandığı stadyuma mülteciler nakledildi. Mülteciler, sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar statta misafir edilecek.


Bu arada organizatörlük yapan Türk vatandaşı 6 kişi de yakalandı. İfadeleri alınan organizatörler çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderildi.
(İK-HO-Y)

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?