25
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Mümin Kamacı’ya müjde

YARGIDAN KAMACI’YA MÜJDE

Aydın İdare Mahkemesi, hakkında yürütülen soruşturmaların selameti açısından İçişleri Bakanlığı’nca 27 Temmuz’da görevden uzaklaştırılan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı’yla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Konuyla ilgili olara parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar “İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bizde zaten böyle bir karar bekliyorduk. Bu beklenen bir karardı. Biz, Kamacı’nın göreve dönmemesi konusunda şüphemiz yoktu. Görevden alındığında da bu kararın siyasi bir karar olduğunu söylemiştik. Hukuksal olarak görevden alınmasını gerektiren bir tutum, bir yargı kararı yoktur. Devam eden yargılamaların selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştı ama Türkiye her şeye rağmen bir hukuk devleti ve bunu gösterdi. Cuma günü Aydın İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurulması anlamında ve belediye başkanının göreve iadesi anlamında karar almıştır” dedi.

Kararı İçişleri Bakanlığı’na ileteceklerini açıklayan Bekar, Mahkeme elden ya da resmi olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne bunu gönderecek. Bakanlıkta bu kararı en geç 1 ay içerisinde bu göreve iadesi vermek zorundadır. Biz helal oylarımızla seçtiğimiz sevgili Mümin Kamacı, hukuk kararıyla görevine iade edilmiştir. Bize bu mücadelede omuz veren tüm partililere ve Didimlilere teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

CHP ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Bekar’a CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

YARGIDAN KAMACI’YA MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 14:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?