16
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Nutuk'u en iyi değerlendiren öğrencilere ödül

Aydın'ın Didim ilçesindeki ilk ve orta dereceli tüm okullara dağıtılan Atatürk'ün "Nutuk" isimli kitabının okunması ve konusu bu kitap olan kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışma sonrası yapılan değerlendirmelerde okuma ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Belediye Başkan Mümin Kamacı tarafından verildi. 

Didim Belediyesi'nde düzenlenen ödül törenine öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. Düzenlenen yarışma hakkında bilgiler veren Başkan Kamacı, geçtiğimiz şubat ayında belediye tarafından ilçe genelindeki tüm okullara 'Nutuk' kitaplarının dağıtıldığını söyledi. Bu eserin öğrenciler arasında büyük bir okuma rekabeti yaşanmasına neden olduğunu beyan eden Kamacı, "Atatürk'ün bizlere bıraktığı bu eserin iyi anlaşılabilmesi için en iyi okuma ve kompozisyon yarışması düzenledik. Düzenlenen yarışmaya ilçe merkezi ve köylerden çok sayıda öğrenci iştirak etti. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Aslında öğrencilerimizin hepsi birinci olmuştur. Ancak adet usul yerini bulsun diye 1, 2 ve 3 diye sıralanmıştır. Başarılarınızın devamını diliyorum. Ulu Önder Atatürk'ü bu vesileyle çok daha iyi anlamış olmalısınız. Vatan sizden çok şey bekliyor. Sizleri kutluyorum" dedi. 

Törende yapılan konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere kazandıkları ödülleri Başkan Mümin Kamacı tarafından verildi. Kompozisyon yarışmasında 1.olan Valiler İlköğretim Okulu öğrencisi Burak Yaşar'a bilgisayar, yarışmada 3. olan aynı okuldan Sevgi Tekirdağ isimli öğrenciye kitap seti hediye edildi. Yarışmada 2. olan Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğrencisi Sidar Gürboğa'ya ise bisiklet ile ödüllendirildi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 15:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?