22
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Öğrencilerden çevre temizliği

Aydın'ın Didim ilçesinde belediye ve TEMA vakfının ortaklaşa düzenlediği çevre temizliğine öğrenciler de katıldı. Altınkum Sahilindeki İskele Bölgesine kadar olan bölümde gün boyu yürütülen temizlik çalışmalarına vatandaşlar da öğrencilere destek verdi. 

Didim Atatürk İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden Vicdan Dinçer önderliğinde düzenlenen çevre temizliği çalışmalarına 65 öğrenci katıldı. Öğrenciler sahilde bulunan kağıt, cam, plastik şişe, ambalaj kağıdı gibi geri dönüşümü mümkün olan atıkları ayrı çöpleri ise ayrı topladı. Çevre temizliği sonunda öğrenciler topluca gittikleri lunaparkta gönüllerince eğlendi. 

İlçede devam eden Çevre Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler veren Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Çevre Kolu Başkanı Vicdan Dinçer, çevre kirliliği konusunda eğitimcilere, belediyelere ve vatandaşlara çok büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Bu konuda kendilerinin üzerilerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Dinçer, "Bu durumda; şimdi ve gelecek kuşakların temiz hava soluyabilmeleri, sağlıklı ve temiz su içebilmeleri, kırlarda çocuklarımızın rahat oynayabilmeleri, topraklardan bol ve bereketli ürün alınabilmesi için bireylerin, tek tek ve örgütlü bir şekilde sorumluluklarını bilmeleri ve ona göre davranmaları gerekmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır" diyerek çevre temizliğine katılan öğrencilere ve kendilerine destek veren vatandaşlara teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 12:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?