30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Ölümden döndüler

Aydın'ın  Didim İlçesi'ndeki bir restorana kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli atıldı. Restoran tamamen yanarken, restoranın üst katındaki dairede oturan 6 kişilik aile ölümden döndü.


Didim'de Çamlık Mahallesi'nde yer alan ‘Casserole’ adlı restorana kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteylli saldırıda bulunuldu. Alevler kısa sürede tüm restoranı sardı. Restoran yarım saat içinde kül olurken, üst kattaki dairede yaşamını sürdüren 6 kişilik aile komşuların yardımıyla son anda dışarı çıkarıldı. Mahalle sakinleri büyük panik yaşarken, yerli ve yabancı turistler de korku içinde geceyi sokakta geçirdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Köpeğini gezdirmeye çıkan bir kişi ise bugün restoranın yanında bulunan Ünal Apartmanı'nın bahçesinde patlamamış 3 molotof kokteyli şişesi daha buldu, durumu polise bildirdi.


TERÖR SALDIRISI OLABİLİR


Saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunmasını isteyen restoran sahibi Ramazan Onat, “Didim'de ilk kez böyle bir saldırı gerçekleşiyor. Huzurumuz kaçtı. 15 yıldır turizmle uğraşıyorum. 15 yıllık emeğim yandı gitti. Zararımız 60 bin YTL'nin üzerinde. Benim evim restoranımın 30 metre yanında. Şahsımı hedef alsalar, evime saldırırlardı. Belki de bu bir terör olayı. Güvenlik güçlerinin bunun üzerine gitmesini istiyorum” diye konuştu.


Soruşturmayı derinleştiren polis, molotof kokteyli şişelerinin üzerinde parmak izi incelemesi yaptı. Mahalle sakinlerinin tek tek ifadeleri alındı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?