29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Parlamenterler, kafe için denizi doldurmuş

Aydın’ın Didim İlçesi’ndeki ünlü Parlamenterler Sitesi’nin deniz doldurularak yapılan mendireği, kafeteryası, restoranı, alışveriş ve eğlence merkezinin kaçak olduğu iddia edildi.

Kaymakamlık bu konuda inceleme başlatırken Didim Kent Konseyi, site yönetimi hakkında kamu kullanım alanını kısıtladıkları ve denize dolgu yaptıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aydın'ın Didim İlçesi’nde aralarında eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, bakanlar ve milletvekillerinin yazlıklarının bulunduğu Parlamenterler Sitesi’nde, deniz doldurularak yapılan mendirek, kafeterya, restoran, alışveriş ve eğlence merkezinin kaçak olduğu iddia edildi.

Mustafa Şentürk’ün yaklaşık bir ay önceki başvurusu üzerine 18 yıl önce yapılan sitedeki restoran ve alışveriş merkezi için belediyeden ruhsat alındı. Kıyı Yasası’na aykırı olarak denizin doldurulmasıyla yapılan mendirek ve ucundaki kafeterya için, herhangi bir işlem yapılamadı. Didim Kaymakamı Ali Katırcı, iddiaların araştırıldığını söyledi. Didim Kent Konseyi de site yönetimi hakkında, kamu kullanım alanını kısıtladıkları ve denize dolgu yaptıkları gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Etrafı telle çevrili olan ve parlamenter aileleriyle misafirleri dışında içeriye kimsenin alınmadığı Parlamenterler Sitesi’nin Yönetim Kurulu Üyesi, eski Malatya Milletvekili İlhami Köse ise şunları söyledi:

"Mendirekle ucundaki kafeteryayı sitemizi yapan müteahhit yapmış. Biz buradaki kafeteryayı gençlerin spor yaptığı bir yer haline getirdik. Mendirekle sitemizin olduğu koy arasında deniz sirkülasyonu olsun diye bu yıl bir köprü yaptık. Bir de dolgu alanı üzerini yürüyüş yolu olarak betonla kaplattık. Hem mendirek, hem de ucundaki kafeterya için ilgili daireye ecrimisil ödüyoruz. Tel örgüler tapulu alanımızın sınırlarını belirliyor. 10 yıldır mendireğimizi kullanan bir özel yat sahibi bizi şikáyet etmiş. Bundan sonra mendireğimizi kullanmasına izin vermeyeceğiz."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 11:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?