1
Haziran
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Pazar yeri denetimleri sürüyor

Didim Belediyesi Zabıta ekiplerince geçtiğimiz hafta başlatılan pazaryeri denetimleri aralıksız olarak sürüyor. Son dönem yapılan denetlemelerde 70 kilogram zeytinyağı ve 190 kilogram yoğurda el koyuldu.


Belediye Zabıta Amirliğince yapılan açıklamada, "Denetim zeytinyağı, süt ve süt ürünleri üzerine yapıldı. Denetimler İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrolörü eşliğinde yapıldı. Ürünlerin üretin ve tüketim tarihini belirten etiketlerine, etiket izin belgelerine bakılarak, satış koşullarının düzeltilmesine ilişkin uyarılarda bulunduk. Denetlemelerde 70 kilogram zeytinyağı ile 190 kilogram yoğurda ekiplerimizce yakılarak imha edilmek üzere el konuldu. Denetimlerde 15 esnafa cezai işlem uygulandı" denildi.

Üretim izin belgeleri olduğu halde bunun zabıta ekipleri tarafından kabul edilmediğini iddie eden bir esnaf, "Köylü ürettiği malı satamıyor. Mandıradan markalı mal alıp satmamızı istiyorlar. Özellikle zeytinyağı ve mandıra ürünlerinde etiket istiyorlar, üretim belgelerimizi kabul etmiyorlar. Oysa üretim belgelerimizde denetimler sonucu Bakanlık tarafından verildi. Mandıradan aldığımız malı pazara getirince ister istemez fiyatta farklı oluyor, vatandaşa farklı yansıyor" dedi.
Vatandaşlar ise yeni pazar yerinde pazar mantığı olmadığını belirterek, "Pazaryerinin eski özelliği yok. Pazara köy üreticisi için geliyorduk, şimdi markette satılan ürünleri almaya geliyoruz. Didim pazarının bir özelliği kalmadı. Tek iyi yanı temiz olması onun dışında yeri şehir merkezine uzak, eski alıştığımız esnaf yok. Ayrıca çok düzensiz, aradığımızı bulana kadar canımız çıkıyor" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?