20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Rotary Kulübünden engellilere jest

Didim Rotary Kulübü, Didim ve çevresinde yaşayan zihinsel engelli çocuklara yönelik bir yıldır hizmet veren Özel Didim Çağrı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 'ne tekerlekli sandalye bağışladı.

Teslim törenine Rotary Kulübü Başkanı Hulki Öztoprak ve Rotary Kulübü üyeleri kurum temsilciler katıldı.. Merkezin kurucuları Yeşim Karagülle ve Kubilay Başkaya tarafından karşılanan Rotaryenler kurumla ilgili bilgileri Merkezin Müdürü Ali Gençli’den aldılar.Müdür Gençli Rotary üyelerine yaptığı açıklamada ''10 bedensel engelli çocuğumuza fizyo terapi uygulanan okulumuzda tekerlekli sandalye çocuklarımızın hizmetine sunulacaktır. Eğitim ve öğretime devam eden 80 öğrencimiz her geçen gün yaşama uyumlarını biraz daha gerçekleştirmekte, başkalarına gereksinim duymadan kendi yaşamlarını sürdürebilme yeteneğini kazanmaktadırlar. 150 öğrenci kapasiteli okulumuza gereksinim duyan tüm engelli çocuklarımızın katılımı için vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz. Eğitim ve servis hizmetlerimiz tamamen ücretsizdir'' dedi.

Kurucu Yeşim Karagülle ise ''Yetişkin engelli çocuklarımız için galoş üretim makinesi almayı ve halı dokuma tezgahı atölyesi kurmayı planlıyoruz. Çocuklarımızın yaşama daha üretken bir şekilde katılmaları için projeler üretmekteyiz. Bu düşüncemiz gerçekleştiğinde genellikle yoksul olan engelli ailelerimiz için de bir gelir kaynağı sağlanmış olacaktır” diyerek ziyaretleri ve yapmış oldukları bağış için Rotaryenlere teşekkür etti.

Ziyaret sonunda Rotary Kulübü Başkanı Hulki Öztoprak da “Engelli çocuklarımıza yardımcı olmak herkesin görevidir. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 15:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?