27
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

'Sivas 93' Apollon Tapınağı'nda

CHP Didim İlçe Örgütü 2 Temmuz Sivas Olaylarının 16. yılı dolayısıyla bir tiyatro etkinliği düzenledi. Apollon Tapınağında gerçekleştirilen etkinlikte Genco Erkal’ın yazdığı ve oynadığı “Sivas 93” adlı oyun sahnelendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Didim İlçe Örgütü 2 Temmuz Sivas Olaylarının 16. yılı dolayısıyla bir tiyatro etkinliği düzenledi. 5 Temmuz Pazar günü saat 22:30’da Apollon Tapınağında gerçekleşen tiyatro oyununa Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Şehriban Karakış ve Serdar Topal, İl Genel Meclis Üyeleri M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz ve çok sayıda Didimli katıldı.

Ünlü Tiyatro Sanatçısı ve oyuncu Genco Erkalı’ın Yazıp-yönettiği “Sivas 93” adlı belgesel oyun Apollon Tapınağında sahnelendi. Belgesel oyunda 2 Temmuz 1993 ‘de Sivas Pis Sultan Abdal şenlikleri ve şenlik sonrasında meydana gelen olaylar ve yaşananlar slâyt gösteri mininde yardımıyla sahnelendi. Oynanan oyunda gerçekleşen olaylar kronolojik olarak canlandırıldı. Oyun zaman zaman okunan şiirlerle desteklenirken, ışık ve görüntü şovuyla oyuna gerçeklik kazandırıldığı görüldü.

Genco Erkal’ın yazıp-yönettiği “Sivas 93” adlı oyunun Müziğini Fazıl Say, Kostümlerini Özlem Kaya, Yapımcılığınıise Nurdan Arca ajans 21 yaprken, oyunda Genco Erkal, Meral Çetinkaya, Yiğit Tuncay, Nilgün Karababa, Murat Tüzün Çağatay Mıdıkhan, Salih Şirvan Akan rol aldı. Oyunun Yönetmen yardımcılığını Serar Bordanacı, Işık Cemal Baykal, Teknik ekip Erhan Uysal ve Caner Omur yaptı. Oyun öncesinde yer olmaması sebebiyle bazı izleyiciler içeri alınmazken, Yaklaşık 2 saat süren oyunun sonunda oyuncular ayakta alkışlandı. Oyun sonunda Belediye Başkanı Kamacı oyunculara çiçek vererek tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?