25
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Sivas olayları anıldı

SİVAS OLAYLARI DİDİM’DE ANILDI

Didim’de 2 Temmuz Sivas olaylarının 17’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğinde Madımak Otel’de hayatını kaybeden 37 kişi Kürtçe şarkılarla anıldı.

2 Temmuz Sivas Olayları, Didim 2 Temmuz Platformuna bağlı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Anma programı kapsamında Didim Belediyesi yanında toplanan gruplar, ara sokaktan mitingin yapılacağı Belediye Parkı önüne kadar ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüdü. Etkinlikte Sivas Madımak Otel’de hayatını kaybeden 37 kişi için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

2 Temmuz Platformu adına ortak basın açıklamasını okuyan Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Yönetimi Kurulu üyesi Selman Aydın, Sivas’ta yaşanan olayların Türkiye’nin aydınlık geleceğine, çağdaşlığına, laikliğine, kardeşliğine ve çok kültürlü yaşamına yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi. Saldırının herkesin gözü önünde meydana geldiğini öne süren Aydın, “Madımak Otel’de 8 saat boyunca alevlerin içinde kalanlar, bir yardım eli beklemişlerdir. Ankara’nın yanı başındaki Sivas’taki katliama hiçbir müdahale edilmemiştir. Kuşkusuz halkımız ve inanlık bu katliamı yapanları, yönetenleri, sessiz kalanları unutmayacaktır. Tarihimizde yapılan katliamlarla yüzleşmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliğinde Grup Eflatun tarafından mini bir konser verildi. Konserde Sivas’ta hayatını kaybedenler için Kürtçe şarkı söylenmesi dikkat çekerken, konserin ardından katılımcılar sessizce bölgeden uzaklaştı.

SİVAS OLAYLARI DİDİM’DE ANILDI
SİVAS OLAYLARI DİDİM’DE ANILDI
SİVAS OLAYLARI DİDİM’DE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 15:49:02
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 18:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?