27
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Sokaklar moloz yığınlarıyla doldu

Didim’de tatil sezonunun başlamasıyla birlikte hareketlilik artarken, özellikle yazlık site ve kooperatiflerde yapılan tadilat, tamirat ve temizlik çalışmaları sonrası bilinçsizce sokaklara atılan çöp ve molozlar tepkiye neden oldu.

Özellikle Çamlık ve Efeler mahallelerinin bazı sokaklarında bırakılan çöp ve moloz yığınları görüntü kirliğine sebep olurken, yaşanan bu görüntü kirliliği 2009 turizm sezonuna girdiğiz şu günlerde ilçede yaşayan yerli ve yabancıların tepkisini çekti. Didimliler, kirliliğin sona erdirilmesi için yerel yönetimi göreve çağırdı.

Hemen her sokak başında çöp konteynırların yalarında bulunan moloz yığınlarının Didim’in imajını sarstığını dile getiren Didimliler, “Yaz dönemi geldi, tadilat tamirat ve temizlik muhakkak yapılacak. Burada biraz site görevlilerin biraz da Yerel yönetimin bu konuda duyarlılığını bekliyoruz. Didim’in en çevreci belediye olduğunu duyduk ama çevreci belediye yalnızca ağaç dikmekle yeşil alan oluşturmakla olmaz yaşadığın yerinde temiz olmasıyla bütünleştiğinde olur. Bu kent hepimizin ise herkes üzerine düşen görevi yapacak” diyerek, kirliliğe tepki gösterdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?