19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

SSK ve Bağ-Kur tek çatı altında toplandı

Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın İl Müdürü Saffet Dinç, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur'un Aydın'daki birleşme çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İki farklı kurumun aynı çatı altında hizmet vermeye başladığını ifade eden Dinç, sigortalıların mağdur olmamaları için yetkisiz kişilere iş yaptırmamasını istedi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Saffet Dinç; SSK ve Bağ-Kur'un birleştirilip Sosyal Güvenlik Kurumu'nun oluşturulmasının ardından Türkiye genelinde yapılandırma çalışmalarının başladığını söyledi. 

Geçtiğimiz Şubat ayı başında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü görevine atanmasının ardından SSK ve Bağ-Kur'un ilde birleştirilmesi çalışmalarını hız verildiğini açıklayan Dinç, “3 Mart tarihi itibariyle Bağ-Kur binası boşaltılarak, eski SSK bina taşınmış ve Sosyal Güvenlik Kurumu adıyla tek çatı altına hizmet verilmeye başlanmıştır. Aydın söz konusu birleşmeyi başarıya ve en hızlı şekilde tamamlayan iller arasında yer aldı. Artık yasalar gereği muhtarların tüm sigortalılık işlemleri bu tarihten itibaren, kurumumuz tarafından yürütülecek. Sigortalılarımızın işlemlerini zamanında ve doğru olarak sonuçlandırabilmesi ve mağdur olmamaları için sigortalıların bizzat kendisinin veya kanuni vekillerinin il müdürlüğümüze müracaat ederek, işlemlerini yaptırmaları, yetkisiz kişilere iş takibi yaptırmamaları gerekiyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 16:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?