18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

SYDV 912 aileye kömür dağıttı

DİDİM KAYMAKAMLIĞINDAN KÖMÜR YARDIMI

Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bin ton kömürden 899 tonunu 912 aileye dağıttıklarını, 107 vatandaş içinde kömür yardımı kararının çıktığını ifade etti.

Kış ayı olması sebebiyle kömür yardımlarının devam ettiğini açıklayan Kaymakam katırcı, “Vakfımıza 1000 Ton kömür geldi ve şu ana kadar 912 aileye 899 Ton kömür yardımı yaptık. Şu ana elimizde 101 Ton kömür kaldı ve 107 aile de bu yardımları alması yönünde karar aldık. Bu rakam ileri dönemde 200’e kadar çıkabilir. Bu yardımları titiz bir çalışmanın neticesinde belirliyor ve gerek kendileri gelip alarak, gerekse vakıf aracılığıyla vatandaşa ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahiplerine Ramazan Bayramında 200 TL, Kurban Bayramında ise 150 TL maddi yardımda bulunduk. Bunu dışında yılda 4 defa da yardımlarımız oluyor. Bunun dışında sağlık yardımlarımız da oluyor. Yeşil kartı olmayan, hiçbir güvencesi olmayan vatandaşımızın hastane masraflarını da bu vakfı aracılığıyla karşılıyoruz. Ayrıca her eğitim dönemlerinde 1000 öğrenciye eğitim yardımımız ve giysi yardımımız oluyor” dedi.

ÖZÜRLÜ YARDIMLARI

Özürlü vatandaşlara yönelik yardımlarında sürdüğünü söyleyen Kaymakam Katırcı, “Akülü, Tekerlekli Sandalye ve işitme cihazı ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da yardımlarımız sürmektedir. Bu anlamda Akyeniköy’de 90 yaşında ve kulakları az duyan bir teyzemize işitme cihazı temin ettik. Durumdan kendisi çok memnun ve rahatça duyarak çevreyle iletişim kurabiliyor. İnsanlarımızı mutlu etmek bizleri de mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Didim’de iş potansiyelinde kaynaklı sorunların olduğunu ve kışın ihtiyaç sahiplerinin arttığını dile getiren Kaymakam Katırcı, şunları söyledi: “Yazın burada istihdam artıyor fakat kışın sezon sona erince insanlar işlerini kaybediyor ve yardımlar için gelen başvurular artıyor. Bu anlamda iş yükümüz Söke’ye ve diğer yerlere oranla fazla. Biz bu anlamda sosyal güvencesi olmayan ve hiçbir yerden az da olsa maaş almayan kişilere yardımlar yapıyoruz. Halkımızın da bunu bilmesinde yarar var”

DİDİM KAYMAKAMLIĞINDAN KÖMÜR YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 12:12:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 12:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?