29
Mayıs
2024
Çarşamba
DİDİM - AYDIN

Tapu operasyonu: 30 gözaltı

Aydın'ın Didim İlçesi'nde polis tarafından Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yönelik başlatılan operasyonda gözaltı sayısının 30'a yükseldiği bildirildi. Aralarında emlakçıların da bulunduğu 30 şüphelinin sorgusu için polis ek süre istedi. Operasyonun ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. 

Bilindiği gibi önceki gün sabah saatlerinde Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda ilk olarak Didim Tapu Sicil Müdürü S.T ile birlikte aralarında emlakçıların da bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların ilk ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişleten polis dün de yaklaşık 20 kişiyi daha gözaltına aldı. Rüşvet aldıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla, gözaltına alınan şahısların sorgusunun devam ettiği bildirildi. 

Bu arada dün akşam saatlerinde Didim Tapu Sicil Müdürlüğü'nde arşiv memuru olarak görev yapan Ş.O. ile Didim’de emlakçılık yapan B.E arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada emlakçı B.E'nin burnunun kırıldığı öğrenildi. Polis tarafından el konulan olayda kavga eden arşiv görevlisi ile emlakçı da gözaltına alındı. 

TAPU DAİRESİNE GEÇİCİ MÜDÜR ATANDI 

Yaşanan olayların ardından Didim Tapu Sicil Müdürlüğü'nde işlerin devam etmesi amacıyla ilçeye Söke'den Tapu Sicil Müdürü olarak geçici görevle Mustafa Kılıç atandı. Dairede kısıtlı sayıdaki personel ile işler yürütülmeye çalışılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 09:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?