25
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Tefeci operasyonu: 5 gözaltı

DİDİM’DE TEFECİ OPERASYONU

Aydın’ın Didim ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda tefecilik ve halksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 5 kişilik bir suç örgütü çökertildi. Operasyonda çok sayıda tapu ve senetler ile silahlar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre; müştekilerin ifadeleri ve alınan şikayet mailleri doğrultusunda üzerine tefecilik ve haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlatan Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini ‘Y Kardeşler’ olarak tanıtan ve birbirleriyle irtibatlı olarak vergi borcu ya da başka nedenlerden dolayı bankalardan kredi kullanamayan maddi açıdan sıkıntı içerisinde bulunan esnaf ve vatandaşa senet karşılığı faizle para verdikleri ve de bu borçların zamanında ödenmediğinde yüksek miktarda faiz uyguladıkları, borçları ödenmez hale getirerek borçlulara ait taşınmazlara icra yolu ile el koydukları, yapılan ödemlere ait senetleri vermeyerek kişileri silahla tehdit ve darp ettikleri arıca şikayetçi olmaları halinde aileleri ve çocuklarına zarar verme iddialarında bulundukları tespit edilen 5 kişilik bir suç örgütünü takibe aldı.

Şüphelilerin ev ve işyerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda B.Y., R.Y., C.H., M.H.Y. ve T.Y. isimli şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 45 adet yazılı senet, 31 adet tapu, 6 adet adi sözleşme, 1 adet senet ile 2 adet çek fotokopisi, 21 adet tapu fotokopisi, 52 adet boş senet, 2 adet çek, 1 adet borçlulara ait ajanda, 25 adet fişek, 1 adet ev tüfeği, 1 adet Glock marka tabanca, 1 adet ayrı arka tabanca, 3 adet şarjör, 137 adet tabanca mermisi ve 37 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan şüphelilerden M.H.Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılırken; diğer şüpheliler adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 13:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?