18
Mayıs
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Termal otelde yangın!

AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, JETPA’nın sahibi Fadıl Akgündüz’e ait Caprice Termal Palace Otel’in üçüncü katındaki bir odada yangın çıktı. Yangın sırasında odada uyuyan 4 kişinin sıcaklık ve kokuyu hissederek dışarı çıkması faciayı önledi. Dumandan etkilenen 17 kişi hastanede tedavi altına alınırken, yangın alarm sistemlerinin çalışmadığı öne sürüldü.

Didim’in Akbük mevkiinde bulunan Caprice Termal Palace’da bugün saat 08.30’de üçüncü kat 357 nolu odadan alevler yükseldi. Otel yönetiminin haber vermesi üzerine Didim Belediyesi İtfaiyesi’nden iki, Akbük Belde Belediyesi’nden bir itfaiye aracı yangına müdahale etti. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede 359 numaralı odaya da sıçradı. İtfaiyenin yoğun çalışmasıyla, yangın saat 10.00 sıralarında kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına geçildi. Yangın nedeniyle otel müşterileri tahliye edildi. Odada konaklayan 4 kişinin sıcaklık ve kokuyu hissederek dışarı çıkmaları ve diğer odalarda kalanları uyandırmaları faciayı önledi. Otel personeli müşterilerin dumandan etkilenmemesi için 3-4-5 ve 6’ıncı katların koridor camlarını kırdı. Alınan önlemlere rağmen dumandan etkilenen 17 kişi Didim Devlet Hastanesi’nde kontrol altına alındı. Ambulanslarla hastaneye getirilen otel müşterileri, tavanda bulunan ve su püskürten yangın alarm sisteminin çalışmadığını öne sürdü.

Yangının 357 numaralı odadaki elektrik dağıtım panelinden çıktığı, kıvılcımların panelin altında bulanan gardroba ve oradan da üzerinde kozmetik ürünleri bulunan tuvalet masasına sıçradığı ihtimali üzerinde duruluyor.

 

...
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2012 Çarşamba 15:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?