26
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

Turizm sezonunu mu beklediniz?

Didim Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından kentin en işlek caddesinde turizm sezonuna girilmiş olmasına rağmen kaldırım çalışmalarına başlanması esnafların tepkisini çekti.

Didim Belediyesi’nin yaz dönemi ortasında Didim’in en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi’nde kaldırım çalışması başlatması vatandaşların ve çevre esnafının tepkisini çekerken, cadde üzerinde yıkımı yapılan yaya geçitlerinden geriye görüntü kirliliği kaldı. Cumhuriyet Caddesi’nin her iki tarafından bulunan geçitlerin yıkılacağı öğrenilirken, yapılan çalışmanın asıl amacının araçlarının park alanının genişletilmesi olarak bildirildi.

Didim Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde cadde üzerinde bulunan geçitler tek tek yıkılırken, yapılan çalışmayla ilgili olarak cadde üzerinde bulunan esnaflar “Bu cadde yapıldığında esnafın fikri alınarak yapılmıştı. Biz bu kaldırımlara yapılan çıkıntının yanlış olduğunu söylemiştik ama bu şekilde yapıldı. Bu araç park yerlerinin de çapraz olmasını istemiştik ama yapılmadı, şimdi ise yapılan yanlıştan geri dönüldü. Bizim paralarımızla yapılan bu yeri yıkılıp, yeniden yapılmasını bir anlam veremedik. Yıkılacaktı madem neden yapıldı?” diyerek, çalışmalara tepki gösterdi.

Yaz sezonu ortasında yapılan bu çalışmayı doğru bulmayan vatandaşlar ise, “Sezonun en işlek zamanında yapılan bu çalışma hoş değil, cadde üzerindeki toprak ve moloz yığınları görüntü kirliliğine sebep oluyor. Turizm kentinin merkezin bu görüntü yakışıyor mu? Madem bu çalışmayı yapacaktınız sezon başlamadan neden yapmadınız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 15:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur IP: 81.214.83.xxx Tarih : 3.07.2009 15:15:41

 sayın başkanın şehrin dört bir yanında reklamları vardı didimi 2010 yılında dünya kenti yapacakmış o kadar mıcır taştan yollar yapıldı ki bir asfalt şantiyesi dahi kuramamış bir başkan o yollara ödenen paralar heba olup gidiyor örnek akbük yolu kırk sefer yama yaptılar AH DİDİM VAH DİDİM