23
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Turizmciler yabancılara mülk satışından dertli

Didim'de yabancılara satılan evler turizmcileri olumsuz etkilemeye başladı. Son 3 yılda yüzde 95’i İngiliz olmak üzere yaklaşık 5 bin yabancının ev ve arsa satın aldığı Didim’de, yabancılara ait evlerin kaçak olarak pansiyon hizmeti vermeye başladığı ileri sürüldü.

Didim Turizmciler Derneği Başkanı Ulvi Koçak, Aydın Valisi Mustafa Malay başkanlığında yapılan toplantıda sorunun çözümü için yetkililerden yardım isterken, belediye ve İlçe Turizm Müdürlüğü yetkilileri bu konuda hukuki boşluk bulunduğunu, yabancıların da bu boşluktan faydalandığını bildirdi. Yetkililer, kaçak olarak pansiyon hizmeti veren evlerin en az 6 defa yerinde tespit yapılması halinde ceza yazılabildiğini belirtti.

Didim’de birçok evin kaçak olarak "ev pansiyon" hizmeti verdiğini ifade eden Turizmciler Derneği Başkanı Ulvi Koçak, Didim’in turizm kenti ilan edilmesine rağmen gözle görülür bir gelişme olmadığını kaydetti.

Koçak, "Maalesef Didim kaderine terkedilmiş durumda. Yüz binlerce yabancı turistin geldiği ilçemizdeki Turizm Danışma Merkezi’nde bir enformasyon memuru bile yok. Tarihi yerlerimize ne devlet sahip çıkıyor, ne de özel kuruluşların bakım yapmasına izin veriyor. Son 2 yılda kaçak ev pansiyonculuğu ciddi oranda arttı. Özellikle yabancılar Didim’de aldıkları evlerde kaçak ev pansiyonculuğu yapıyor. Burada vergisini ödeyen, personel istihdam eden işletmeler daha çok zarar ediyor. Devlet de kazanacağı vergilerden geri kalıyor. Yabancılara satılan evlerin kaçak olarak pansiyon hizmeti vermesine karşıyız. Yetkililerin bu sorunu çözmesini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 15:41:25
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 14:25:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?