30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

TURSEB'den kriz açıklaması

TURSAB Didim Temsilcisi Hikmet Atilla, Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de katıldığı Almanya Seyahat Acenteler Birliğinin 58. Olağan Genel Kurulunu değerlendirdi. Atilla Turizm sektörünün önceki küresel krizlerden başarılı çıktığını belirterek Almanya Seyahat Acenteleri Başkanı Klaus Laepple'nin de bu inançta olduğunu belirtti.


Katılımcıların 2009 yılından umutsuz olmadıklarını belirten Hikmet Atilla “Seçim havası yansıtmayan Almanya Seyahat Acenteler Birliğinin 58. Olağan Genel Kurul’un da mesleki tartışmalara ağırlık verildi. Katılımcılar 2009 yılından umutsuz değillerdi. Özellikle Antalya’nın fahri vatandaşı Başkan Klaus Laaepple umutluydu. Turizm sektörünün önceki küresel krizlerden başarılı çıktığı ve bu krizi de kazasız atlatacağı görüşündeydi. Fakat şartı da vardı; krizde fiyat yarışması olmamalı, yarışılıyorsa kalitede yarışılmalı.” dedi.


Krizden yara almadan çıkmak ve Didim’in uluslararası areneda tanıtımını sağlamak için çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Atilla, "Tabi ki krizin etkisi de olacaktır. İnsanlar giyim ihtiyaçlarını karşılamayabilir, dini bayramlar ve özel günlerde birbirlerine hediye almayabilirler. Fakat tatillerinden vazgeçmeyeceklerdir. Dolayısıyla Turizm kenti olan Didim turizmini her yönüyle değerlendirmemiz gerekir. Bana göre kriz Didim için bir fırsattır. Kolları sıvayıp bu fırsatı artı değere çevirmek ve ivme kazandırmakta biz turizmcilerin elindedir. Sadece biz turizmciler değil, inşaat işi ile uğraşanlar da satamadıkları dairelerini dayayıp döşeyip apart otellere çevirebilirler, Villalar lüks konaklama yeri olabilir. Tatilciler tatillerini planladıkların da, pahalı olan tesis yerine ucuz, kaliteden taviz vermeyen tesisleri tercih edebilirler. 5 yıldızlı otel yerine 3 yıldızlı oteli, ya da otel yerine apart otel veya villa tercihleri de olabilir. Pansiyonculuk ön plana çıkabilir. Uzun uçak yolculuğu yerine kısa süren ucuz uçak yolculuklarını tercih edebilirler. Didim bir turizm kenti ise ve öteden beri biz tesislerimizi istediğimiz fiyata pazarlayamıyoruz diyorsak, buyurun işte kriz fırsatı. Tesislerimizi istediğimiz veya arzu ettiğimiz fiyata veremeyebiliriz. Bunun yerine krizden yara almadan çıkmayı ve bunun da ötesinde yöremizin uluslararası tanınmasına yardımcı olmayı başarabiliriz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 14:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?