19
Mayıs
2024
Pazar
DİDİM - AYDIN

‘Ücretli otopark’ tartışmaları

Didim’de son günlerde gündemi meşgul eden ‘Ücretli otopark’ tartışmaları ile ilgili olarak çalışmalar yapan AK Parti’li Didim Belediye Meclis Üyeleri, Didim Belediye Başkanlığı’na dilekçe ile müracaat ederek; şehri bazı noktalarının ücretli otoparka dönüştürülmesini sağlayan ihaleye izin veren Belediye Meclis Kararı’nın iptalini istedi.

AK Parti’li Didim Belediye Meclis üyeleri Kadir Karakaya, Figen Cevrem Gürsoy ve Atilla Milor imzasıyla Didim Belediye Başkanlığına verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği gibi Haziran Meclis Toplantısında aşağıda imzaları bulunan AK Parti’li meclis üyeleri olarak otoparkların ihale edilmesiyle ilgili karara olumlu oy vermiştik. Ancak yapılan otopark ihalesi sonrası işletilmeye başlatılan otopark hizmetlerinin halkımızın yararına olmadığını tanıklık ettik. Otopark görevlileri aldığımız çok açıklayıcı olmayan meclis kararına uygun olarak çalışmamaktadırlar. Yerel Esnafımız ve Didim’de yaşayan vatandaşlarımız zorunlu otopark ücreti ödemeye mahkum edilmişlerdir. Bu kararı aldığımız meclis toplantısında bizlere otopark ihalesini alan firmanın, otopark işini düzenleyici yatırımlar yapacağı anlatılmıştı. Görünen o dur ki yapılan sadece mevcut yollara şerit çekilmiş, ücretli park tabelası konulmuştur. Başka da bir şey yoktur. Mecliste bize 17 sokak ve caddenin bu kapsama alındığı söylendi. Uygulamada daha çok cadde ve sokağın otopark uygulamasında olduğunu gördük. İnşaat ruhsatı alırken, yüksek miktarda otopark parası ödeyen vatandaşlarımız ayrıca bir daha otopark ücreti ödemeleri de son derece çelişkilidir. 02 haziran 2009 tarih ve 33 nolu Meclis kararını Didim Belediye Meclisince yeniden görüşülmeye açılarak Didim’de yaşayan vatandaşlarımıza ekonomik yük getiren bu kararın iptalini talep ediyoruz”

Bilindiği gibi; Didim Belediye Meclisinin haziran ayı toplantısında, otopark ücretleri ve kiralama süresi konusu encümen kararına bırakılarak 3 yıl süreyle ilk 10 dakika ücretsiz, 1 saat 1 TL, 2 saat 2 TL, 3 saat 3 TL, 4 saat 4 TL ve 24 saate kadar olan süre de 5 TL olarak ihaleye çıkarılmasına oy birliğiyle karar verilmişti. Kararın ardından belediye yönetimi bir şirkete 1 milyon 47 bin TL + KDV ile 2 bin 437 araç yerini ihale etmişti. İhaleyi alan şirket, geçen hafta otoparkları işletmeye başlamıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 12:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?