30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Umut tacirlerine gözaltı

Aydın’ın Didim ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yolardan yurda giriş yapan 74 kaçak göçmen yakalandı. Kaçaklara yardım eden dört Türk vatandaşı organizatörün gözaltına alındığı olaylarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


Edinilen bilgilere göre; Didim Batıköy Mevkisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler; bölgeye operasyon düzenledi. Çevrede yapılan aramalarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aynı yollardan Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan 17’si Moritanya, 11’i Eritre, 13’ü Afganistan, 10’u Pakistan ve 13’ü de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 64 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlar sırasında gözaltına alınan ve kaçakları yurt dışına kaçırmak için para karşılığında anlaştıkları tespit edilen A.K. (38), D.A. (25) ve H.M. (31) isimli şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanan organizatörler Söke Kapalı Cezaevine konuldu. İfadeleri alınan kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine sevk edildi.
Öte yandan; Didim Efeler Mahallesi’nde önleyici kolluk devriyesi tarafından durumları şüpheli görülen 5 kişinin yapılan kontrollerinde pasaportları ve oturma izinlerinin olmadığı anlaşıldı. Yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıklarını itiraf eden Afganistan uyruklu kaçaklar, muhafaza altına alındı. Efeler Mahallesi sahilinde de yapılan aramalarda O.Ç. (27) isimli Türk vatandaşı organizatörün yardımıyla Yunanistan’ın Sisam Adasına botla kaçma hazırlığında olan Afganistan uyruklu 5 kaçak göçmen daha yakalandı. Adli makamlara sevk edilen organizatör tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kaçaklar sınır dışı edilmek üzere koruma altına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?