20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Umutlar 2010'a sarktı

Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, yaşanan ekonomik krizin bütün sektörleri sekteye uğrattığını belirterek, “Tünelin içinde hiç ışık yok, umutlar 2010'a kaldı” dedi.


Bugüne kadar 0 takiple gelindiğini belirten Kubaliç, son 2 ayda takip oranının yüzde 5'e yükseldiğini belirtti. Didim'de 8 yıldır 2 dönem üst üste başkanlık yapan Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç “İçinde bulunduğumuz durumun sonucunu en iyi ekonomist bile tarif edemiyor.

Bugüne kadar Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi olarak 0 takiple geldik. Ancak 10'uncu aydan itibaren takip oranımız yüzde 5'e yükseldi. Vatandaşta para yok En iyi ihtimalle dursun, faizi ile öderim diyor. Devletin verdiği can suyu kredisinden yararlanan esnaf olduğunu sanmıyorum. Çünkü kriterlere uygun esnaf yok. Yararlanan varsa bende merak ediyorum, çıkıp açıklasın. Bankalar krediyi kesti ancak biz daha frene basmadık. Elimizden geldiğince biz can suyu vermeye çalışıyoruz. Biz devletin sağladığı tüm imkânları esnafa kullandırmaya çalışıyoruz. Onun belli kriterleri var, ancak takibe düşüne ödeme yapma yetkimiz yok” dedi.


Daha önce de krizler yaşandığını ve kendi yönetiminde 2001 krizini atlattığını belirten Kubaliç, “ 2001'de böyle idi ama kısa sürdü. Şu an yaşanan kriz küresel olduğu için etkileri belli değil, böylesini görmedik. Tünelde ışık yok. Şu anda Genel Sicil Affı ile ilgili söylemler var ancak gerçekleşmiş değil. Esnaf açısından iyi olur protestolu esnaf hiç bir yerden yararlanamıyor. Esnafa fırsat ve temkin fırsatı sağlanır” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?