1
Haziran
2024
Cumartesi
DİDİM - AYDIN

Yangın kontrol altına alındı

DİDİM’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Aydın’ın Didim ilçesinde makilik alanda başlayarak yerleşim alanlarına sıçrayan yangını kontrol altına alındı.

Didim'de makilik alanda başlayan yerleşim alanlarına sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Didim-Akbük yolu üzerinde bulunan Konya Kültür Sitesi ile Zonguldaklılar Sitesi çevresinde çıkan makilik yangının da söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın söndürme çalışmalarına başta Didim Belediyesi olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden toplam 10 İtfaiye aracı, Orman İşletme Müdürlüğüne ait 10 arasöz, 5 kepçe ile karadan müdahale edilirken havadan ise 2 yangın uçağı ve 2 helikopter ile müdahale edildi.

Sitedekilerin tamamının tahliye edildiği öğrenilirken, Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Site sakinleri ise söndürme çalışmalarını korkulu gözlerle izlerken, yakınlarıyla telefon görüşmesi yaptıkları görüldü.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı yangınla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada ““Herhangi can kaybı yok, sitedekiler tahliye edildi. Havadan ve karadan müdahale edildi. Durum kontrol altına alındı. Buraya gerekli takviye yapıldı. Valiliğimizle görüştük, her konuda destek sağladılar. Şu an durum kontrolümüz altında. Aynı saatler de Akyeniköy beldemize bağlı Rüzgar güllerinin bulunduğu alanda da küçük çaplı yangın vardı; bu yangına da müdahale edildi ve kontrol altına alındı. Şu an yangın kontrolümüz altında. “ifadelerine yer verdi.

Yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 120 dekar makilik alanla irlikte 2 ayrı yazlık villanın çatı kısımları zarar gördü. Yangın söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürdürülüyor.

DİDİM’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
DİDİM’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
DİDİM’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
DİDİM’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
DİDİM’DEKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2011 Salı 19:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?