24
Mayıs
2024
Cuma
DİDİM - AYDIN

Yatırımcıları heyecanlandıran gelişme

YATIRIMCILARI HEYECANLANDIRAN GELİŞME

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Didim’deki arazilerin imar çalışması yapıldı.

Didim’de 2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesinden sonra turizm alanlarının planlama yetkisinin bakanlıkça yapılmasından sonra 6 ana bölgeye ayrılan Didim’de planlama yapılan parsellerin büyük olması ve yatırımcı tarafından tercih edilmemesi sebebiyle geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda var olan 6 ana bölge içerisinde yer alan 13001 ve 13002 parseller küçük parsellere ayrılmış ve yatırımcıların bölgeye gelmesi için yapılan proje bakanlığa sunulmuştu. 11 ayrı parsele ayrılan yerlerden 3 tanesinin bakanlıkça onayının ve imar çalışmasının yapıldığını belirten Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, belediyedeki askı sürecinin de tamamlandığını söyledi.

İtirazların yapılmadığı planlar için bakanlığın, ihale açma çalışmalarını da başlattığını belirten Atabay, “Sezona baktığımızda nitelikli 5 yıldızlı her şey dahil sistem ile çalışan oteller ile apart otellerin doluluk oranları çok yüksek, ancak 3 yıldızlı otel ve pansiyonlarda bu oran çok düşük. Bu da ilçemizde nitelikli tesislerin arttırılması gerektiğini ortaya koyuyor. Bakanlığa sunduğumuz planlar yerel yatırımcıyı da heyecanlandırdı. Bakanlık 2005 yılında ilçemizi Turizm Gelişim Alanı ilan ederek 6 ana bölgede planlama yapmıştı. Çok büyük yatırımlar olduğu için başvuru olmadı. Bu nedenle de burada küçük parsellerle yatırımın önünün açılması gerektiği görüşünde ilçe olarak ortak bir çalışma yapıp bakanlığa sunduk. Yapmış olduğumuz anket ile de yatırımcıya ışık tuttuğumuzu düşünüyoruz. Aslında bu çalışmalar bir biriyle ilişikli çalışmalar” şeklinde konuştu.

Atabay, dernek olarak yürütmüş oldukları çalışmalarda Didim Turizmine yatırımcıları teşvik etme hedefinde olduklarını ifade ederken “Son yaptığımız anket yatırımcıların beklentilerine cevap verecek nitelikli tesisler yapmaları anlamında yol gösterici olacaktır” dedi.

YATIRIMCILARI HEYECANLANDIRAN GELİŞME
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 11:30:02
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 19:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?