30
Mayıs
2024
Perşembe
DİDİM - AYDIN

Yeni öğretim yılı coşkusu

Aydın’ın Didim ilçesinde 2008-2009 eğitim öğretim yılı ve İlköğretim Haftası, Valiler İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen törenle kutlandı. Törene Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşan Valiler İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Çoban, “Okul; çocuk ve gençlerin çok yönlü yetişmeleri açısından uygun imkanlar sağlayan ,genç beyinlere bilgiyi, insanlığı saygıyı, ülkesini ve milletini sevmeyi, onuru ve bağımsızlığı öğreten bir kurumdur. Aile ve okul çocuğun yaşamında vazgeçilmez iki ana unsurdur. Temel gereksinimlerini karşılaması, kişiliğin oluşumu, dünya görüşünün biçimlenmesine kadar her alanda aile ve okulun etkisi görev ve sorumluluğu tartışılmaz” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz de, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Bizim vazgeçemediğimiz tek şey sevgi. Sevgi büyüdükçe paylaşabilen tek şey. Bir ikincisi ise heyecanı kaybetmemek.bunu da ben okulları gezerken gördüm. Sanki herkes bayram havasımda okullarında hazırlıklar yapıyordu. Bu nedenle ki inanıyorum yeni eğitim yılımızda hedef bir önceki yıldan daha iyi olmak”diye konuştu.


Ülke genelinde 14 milyon öğrencinin ders başı yaptığına işaret eden İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, şunları söyledi: “Öğrencilerimizi ve gençlerimizi Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bir birey olarak yetiştirmeliyiz. Bu doğrultu da öğretmen ve velilerimize büyük görevler düşüyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi yetiştirmeliyiz” dedi.

Halk oyunları gösterilerin sergilendiği törende ilköğretim 8’inci sınıf öğrencilerinden bir grup öğrenci okula yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerine “hoş geldiniz” çiçeği verdi. İlk ders zilinin çalınmasıyla devam eden törende, bir öğretmen sembolize olarak öğrenciler ders verildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 22:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?