20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Yol ayıbı sürüyor!

Türkiye’nin önde gelen tatil beldelerinden olan Aydın’ın Didim ilçesinin yol sorunu halen devam ediyor.

Bir türlü tamamlanamayan Didim-Akbük yolunun genişletilmesi için başlatılan girişimlerden halen sonuç alınamamışken, hala eski köy yoluyla turizme hizmet veriyor.

Didim ile Akbük arasındaki yolun havaalanı yolu olarak kullanıldığına işaret eden Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, bu yolun sağlam altyapıya sahip olmadığı için sürekli çöktüğünü söyledi.

Bir diğer önemli yol olan Kazıklı yolunda da bir takım sorunların halen devam ettiğinin altını çizen Başkan Kamacı, “Bu yollar sahipsiz kaldı. Bu nedenle de bu yolun bakımını bizler üsleniyoruz. Buda haliyle yetersiz kalıyor. Turizm tur operatörleri öncelikle yola bakıyorlar. Yolun bozuk olması nedeniyle Milas havaalanına inan turistler başka turizm merkezine yönlendiriyor. Biz daha önce Karayolları bölge müdürümüzle defalarca görüştük, ayrıca Turizm İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında da bu yolun genişletilmesi için raporlar sunduk. Fakat hala yol ayıbı sürüyor. Yolumuz bozuk olduğu için ilçemizdeki yabancı turist potansiyeli de az oluyor. Güney bölgesinde yollara baktığımızda duble yol ağıyla genişletilmiş. Antalya ve Alanya’da doluluk oranı çok yüksek” dedi.

Didim’deki 5 yıldızlı otellerde doluluk oranımız yüzde yüz olmasına rağmen 2 ve 3 yıldızlı otellerin hala yüzde 70 düzeyinde olduğuna değinen Kamacı, “Didim turizm kenti kapsamında bir İlçe olmasına rağmen, bu yollarla turizmi nasıl kalkındıracağız anlamıyorum. Akbük’ten Fevzipaşa Mahallesi yol sapağına kadar olan yolun yanı sıra Didim’e uzanan yolun biran önce genişletilmesini bekliyoruz. Son olarak Karayolları 2. Bölge Müdürümüz Erol Altun ile görüşmüştük. Bize yardımcı olacaklarını söylemişti. Biz Aydın İl Özel İdare Genel Sekreterliğimizin bu yolu genişletilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?