20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİDİM - AYDIN

Zorla dilendirilen çocuk kurtarıldı

Aydın’ın Didim ilçesinde küçük yaşta bir çocuğa zorla dilencilik yaptıran şüpheli gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.


Edinilen bilgiye göre; alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Didim merkez Çamlık Mahallesi’nde ikamet eden Y.K. (41) isimli kişiye ait eve operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda şüpheli Y.K. tarafından evde zorla tutulan ve dilencilik yaptırıldığı tespit edilen B.A. (14) isimli bir çocuk bulundu. Küçük çocuk yakınlarına teslim edilirken, gözaltına alınan zanlı sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan sever IP: 88.253.151.xxx Tarih : 17.07.2008 14:06:36

ben burada yaşayan 1 didimli olarak bu yaştaki çocuklara zorla çalıştırtan dilendiren insanların nasıl oluyorda kanunların zafiyetinden yararlaıp serbest bıakılbiliyorlar anlayamyor ve içime sindiremiyorm.parklarda onayacak yaştaki çocukların böyle kendini bilmez insanlar tarafındanrh ruh sağlıklarına açtıkları yarayı düşünmek bile istemiyorum.öncelikle yetkililerin şunu bilmesi gerekiyorki bu çocuklar bizim yarınlarımız umutlarımız olacak.caydırıcı cezaların 1 an önce uygulanması gerekiyor böyle tip insanlara..iyi çalışmalar...