18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çöpşiş Festivali'ne doğru

Germencik'e bağlı Ortaklar Beldesi'ne has çöpşiş, düzenlenecek festivalle dünyaya tanıtılacak. En lezzetli çöpşişin beldelerinde yapıldığını belirten Belediye Başkanı Ümmet Akın, her gün binlerce yerli ve yabancı turistin çöpşiş yemek için Ortaklar Beldesi'ne geldiğini söyledi. Çöpşiş kültürünü tüm dünyaya yayacaklarını kaydeden Akın, "Çöpşişimizi tescillendirmek için çalışmalara başladık" dedi.

Beldedeki 50 işletmenin bir asırdır hizmet verdiğini ifade eden Akın, "Aydın'da her ilçe ve beldenin kendisine has dünya çapında ün salmış bir ürünü ve özelliği var. Yenipazar ve Karacasu ilçeleri gibi pidede iddialı değiliz. Ancak dünyanın en güzel ve lezzetli çöpşişi Ortaklar'da yapılır. Türkiye'nin değişik illerinden ve dünyanın dört bir yanından beldemize özel olarak çöpşiş yemeye gelen binlerce müşterimiz var. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek ve Ortaklar'a has çöpşiş kültürünü yaymak amacıyla önce ustaları eğitime alacağız. Ardından düzenleyeceğimiz çöpşiş festivaliyle Ortaklar'ın çöpşişini tescill ettireceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:07:45
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 23:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet celık IP: 88.252.29.xxx Tarih : 25.05.2007 20:14:34
aydın baglı ortaklar kasabasının dunya capında cop sısının yayılmasını ısterız cunku o namı koruyacagına adım gıbı emınım o cop sısın verdıgı lezzetı hıc bır yerde hıcbır zaman bulunmayacagına emınım saygılarımla