22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

İlk incirler borsaya

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde bu yıl 8.'si düzenlenen İncir ve Kültür Festivali, sezonun ilk incirlerinin Aydın Ticaret Borsası'na teslim edilmesi ile başladı.
Geleneksel 8. İncirliova İncir ve Kültür Festivali, bugün İncirliova'dan temsili olarak develere yüklenen kurutulmuş incirlerin Aydın Ticaret Borsası'na teslim edilmesi ile start aldı. Deve kervanına Aydın Vali Yardımcısı Cevdet Kuran, İncirliova Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Yahya Orbay, Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, incir üreticileri ve yöresel kıyafetli Aydın Efeleri katıldı.
3 deveden oluşan incir yüklü deve kervanı, yılın ilk kuru incirini Aydın Ticaret Borsası'na getirerek, 3 bin YTL karşılığında borsaya sattı. İncir teslimi sırasında incirle ilgili bilgi veren Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Çamoğlu, incirin kalsiyum, demir, bakır magnezyum ve kükürt bakımından çok zengin bir ürün olduğunu belirterek, "Kuru incir çoğunlukla Akdeniz Bölgesi'nde ve ABD'nin Güney ve Batı kesimlerinde, bilhassa Kaliforniya da üretilmektedir. Ülkemiz dünya kuru incir üretiminde yüzde 80, ihracatta da yüzde 75'lik oranlarla ilk sırada yer almaktadır. Öte yandan, 30-35 bin aile geçimini incir tarımından sağlamaktadır. Ülke üretiminin de yüzde 80'ini Aydın gerçekleştirmektedir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 15:40:02
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 00:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?