24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Taşlar ekmek parası oldu

 Karacasu İlçesi'nde, Ayvacık Yaylası Yassı Kestane mevkiinde çıkan taşlar, halkın ekmek kapısı oldu. Özellikle Avrupa ülkeleri tarafından çok beğenilen taşlar sayesinde, Karacasu'da onlarca kişi ekmek kazanmaya başladı.
Türkiye'nin değişik yerlerinde inşaat sektöründe hizmet veren bir firma tarafından işlenmeye başlayan taşlar, AB ve Arap ülkelerine ihraç edilmeye başlandı. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların doğallığa daha çok önem vermeye başladığını belirten özel firmanın sahibi Kurultay Halvaşi, taşların ihracatı konusunda birçok ülke ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Sağlıklı yaşam için, beslenme kadar insanların yaşadığı mekanların da önemli olduğunu ifade eden Kurultay Halvaşi, "Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, doğal yaşam daha da önem kazandı. İnsanlar mermerden uzaklaştı. İnşaat sektörü ile uğraştığımız için biz de yapılarımızda doğallığa önem verdik. Bu kapsamda yaptığımız araştırmada, Karacasu'da bir kaynak bulduk. 9 Eylül Üniversitesi tarafından taşların analizini yaptırdık. Taşların yüksek oranda kuvarsit içerdiği tespit edildi. Isı yalıtımı ve dayanıklılık bakımından çok kaliteli bulunan taşları, dış kaplamada kullanmaya başladık. Bu taşlar İngiliz, Amerikan, Yunanistan, Arabistan ve Lübnan'daki inşaat firmaları tarafından da çok beğenildi. Şu anda ihracat görüşmelerimiz devam ediyor. Projelerimiz gerçekleşirse, dünyanın birçok ülkesine Karacasu taşı ihraç edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?