18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

19 yıldır seramikçilik yapıyor

Aydın'ın Karacasu ilçesinde 19 yıldır seramikçilik yapan Hakkı Orbay, iki yıl önce bir bacağını kaybetmesine rağmen mesleğine devam ediyor. Baştan sona kadar fiziki gücü kullanmayı gerektiren seramikçilikte Orbay'a birçok konuda eşi yardımcı oluyor.

Hakkı Orbay, 1989 yılında seramikçiliğe başladığını belirterek, "Daha önce birçok işte çalışmama rağmen hiçbirine alışamamıştım. Bu yüzden seramikçiliğe başladığımda yaşım 19 olmuştu. İlçede bu işle uğraşan yaklaşık 40 esnaf var ancak babadan oğula mesleği devralmayan sadece benim. Küçüklüğümden beri meraklı olduğum için bu mesleği seçtim." dedi.

2003 yılında Çanakkale yakınlarında geçirdiği bir trafik kazasında tek bacağını kaybettiğini anlatan Orbay, "Bacağıma takılan protezle mesleğime devam etmeye çalışıyorum. Tezgaha girip çıkarken ve yapılan eşyaları taşırken sıkıntı yaşıyorum. Özellikle seramikleri fırında pişirirken protezin sıcaklıktan genişlemesi beni çok sıkıyor. Kazadan sonra eskisi kadar yoğun çalışamıyorum. Üretimim neredeyse yüzde 40 azaldı. Buna rağmen evimin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmaya devam etmek zorundayım." diye konuştu.


.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 12:47:10
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 13:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?