18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

DEHAP binasında PKK dökümanları

Aydın'ın Kuşadası İlçesi Davutlar Beldesi eski DEHAP binasında yapılan aramada çok sayıda yasa dışı kitap, PKK'ya ait eğitim ders notları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan ile yapılan bir telefon görüşmesinin çıktısı ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi, sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Davutlar Beldesi'nde, eski DEHAP Davutlar Belde Teşkilatında terör örgütü PKK'ya ait yasadışı dokümanların bulunduğu yolunda ihbar alan jandarma ekipleri, binada yaptıkları aramada, teröristbaşı Öcalan tarafından yazılan 33 adet "Barış Umudu", 5 adet "Halk Cumhuriyetine Doğru", 2 adet "Bu Halkı Savunmak", 1 adet "Özgür İnsan Savunması" isimli kitap ve 15 adet Özgürlük Halk Dergisi, 10 adet Genç Bakış Dergisi, 5 adet Kadının Sesi Dergisi, 2 adet Özgürlük Dergisi, terör örgütü PKK'ya ait eğitim ders notları ve dokümanlar ele geçirildi.

Binada yapılan incelemede partinin daha önce kapatılmasına rağmen parti tabelasının halen asılı olduğu ve eski yönetici üyelerin parti kapanmamış gibi faaliyetlerine devam ettiği tespit edildi. Olayla ilgili Sabri Kök (39), Ramazan Güzcel (41), Şükrü Körpe (31), Tekin Abay (25), Eşref Yıldız (33) ve Halit Cabaş (39) gözaltına alınarak yapılan sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 22:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?