23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Fidyecilere tutuklama

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 20 yaşındaki Hollandalı turisti fidye için kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı tutuklandı.
Ailesinin kaçırıldığı yolundaki şikayeti üzerine harekete geçen Kuşadası ve Aydın polisi, Hollanda uyruklu Wolter Devit'i (20) aramaya başlamış ve
Yaylaköy'de düzenlediği baskında olayla bağlantısı bulunan Önder Ö, Hasan S, Veysel K, Adnan Ç. ve Seher S. isimli 5 kişiyi gözaltına almıştı.
Eve yapılan baskının ardından olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan güvenlik güçleri, sorgulamanın ardından Wolter Devit'e ulaştı. Kaçırılıp, İzmir'de bir eve kapatılan Hollandalı Devit, film senaryolarını aratmayacak bir operasyonla kendisini kaçıran kişilerin baskısıyla bankadan para çekmek üzereyken yakalandı. Daha sonra ise uçakla Hollanda'ya ailesinin yanına gönderildi.
Bu arada, yapılan sorgulamaların ardından Yaylaköy'de yakalanan 4 kişinin yanı sıra bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda Ahmet M, Murat D, Ali Şah K, Gürbüz S, Veda B, Mehmet Can K, Bayram Y, Abdurrahim D. isimli 8 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınan 13 kişi 'Cürüm işlemek amacıyla çete kurmak, silahlı ve çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, adam alıkoymak, zorla senet imzalatmak, haraç almak ve silahlı tehdit' suçlarından mahkemeye çıkarıldı. Yaklaşık 6 saat süren mahkeme sonunda 13 kişiden 6'sı tutuklanarak Söke Cezaevi'ne gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
..
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 17:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?