2
Mayıs
2024
Perşembe
KUYUCAK - AYDIN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Adnan Menderes Üniversitesi Kuyucak Meslek Yüksekokulu

Kuruluş :

Yüksekokulumuz 1995 yılında bilgisayarlı muhasebe ve vergi uygulamaları ile kooperatifçilik programları olmak üzere 2 programla toplam 51 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetine başlamıştır. Kuruluşunda 2 adet kadrolu öğretim elamanı bulunan okulumuzun 2005 yılında öğretim elamanı sayısı 8 olmuştur. 2005 yılında öğrenci sayısı ise toplam 921’e ulaşmıştır. 2002-2003 eğitim öğretim yılında muhasebe, işletme ve pazarlama programlarının ikinci öğretimleri de faaliyete geçmiştir.

Yerleşim :

Aydın dağlarının eteğinde Menderes vadisine bakan ilçe, tipik bir Türk yerleşmesidir. 1530/H.937 yılında yapılan bir tahrirde Kuyucak’ın Kestel (Nazilli) kazasına bağlı bir köy olduğu yazılıdır. Aydınoğulları mahallesinde Horasan mimarisi tarzında yapılmış tarihi hamam kalıntıları bulunmaktadır. 19.yüzyılın sonlarına doğru Kuyucak’ta nahiye örgütü kurulduğu eski mezar taşının üzerindeki yazıdan anlaşılmaktadır. Kuyucak 1953’te ilçe yapılmıştır.

1997 yılı nüfus sayımının sonuçlarına göre; Kuycak merkez nüfusu 9.278, köylerin nüfusu 24.669, toplam nüfus 33.947’dir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mustafa Paşa Mah. Poyraz Sk.
Adres2 :Kuyucak/Aydın
Posta Kodu :
Telefon :0 256 371 22 55
Faks :0 256 371 28 64
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.