20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUYUCAK - AYDIN

'Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı'

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, İŞKUR tarafından kadın ve gençlerin istihdamı ve işgücü piyasasına katılımını artırmak amacıyla başlatılan "Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı" kapsamında çalışmaların başladığını duyurdu. 

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Zafer Alıcı, projenin Türkiye'de Avrupa İstihdam Stratejisine uygun insan kaynakları gelişimi politikalarının uygulanmasına katkı sağlamasını beklediklerini söyledi. Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı projenin toplam bütçesinin 16 milyon avro olduğunu açıklayan Alıcı, bu miktarın 4 milyon avrosunun Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, 12 milyon avrosunun ise Avrupa Komisyonu tarafından karşılanacağını ifade etti. Hibe planının teknik uygulamasının Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına İŞKUR tarafından yürütüleceğini belirten Alıcı, "2004 yılında yine İŞKUR tarafından uygulanan programın devamı niteliğindeki bu hibe programı, 28 ilde uygulanacak. Özellikle iş arayan ve iş piyasası dışındaki kadın ve gençlerin iş bulmaları amacıyla hazırlanan çalışma programı çerçevesinde; kadın ve gençlerin kendi işlerini kurmaları ve işgücü piyasasına katılmaları hedefleniyor. 17 Ocak 2008 tarihinde teklif çağrısı yapılan Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı için son başvuru teslim tarihi 16 Nisan 2008 tarihi mesai bitim saatine kadardır" dedi. 

Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı çalışmaları kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde tanıtım ve bilgilendirme programlarının devam ettiğine değinen Alıcı, söz konusu çalışma planı kapsamında "Hibe Planı Bilgilendirme Günü Toplantısı'nın" 21 Şubat 2008 tarihinde Kuşadası Korumar Otel'de yapılacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 14:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?