29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUYUCAK - AYDIN

Beyaz Bayraklı okullar

Toplum sağlığının korunması için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında Aydın'da beyaz bayrak asmaya hak kazanan okulların bayrakları törenle okul müdürlerine teslim edildi.

27 Şubat 2007

Aydın devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, dereceye giren okulların idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşa Vali Mustafa Malay, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesiyle toplum sağlığının korunması adına böyle bir projenin hayata geçirildiğini ifade etti. Temizliğe dikkat etmememin gayri ahlaki ve medeni bir davranış olduğuna değinen Malay, toplumda temizlik bilincinin yerleşmesi için öncelikle öğrencilerin eğitilmesi istedi. Avrupa temizlik bilincini oluşturan ülkelerin en ufak şeylerde dahi cezai yaptırımlar uyguladığına dikkat çeken Malay, "Bizim onlardan neyimiz eksik. Başlatılan bu proje örnek bir çalışmadır. Okullarımız bir biriyle daha temiz olabilmek için yarışıyor. Bu yarışmada dereceye giren okullarımıza beyaz bayrak asarak temizliğimizi belgeleyeceğiz. Ama bir kere almak yetmiyor. Yarılan denetimlerde her hangi bir uygunsuzluk belirlenirse verilen bayraklar geri alınacak. Bu yüzden okullardaki temizliği belli bir dönem değil, sürekli olarak sürdürülmesi gerekiyor" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında dereceye giren okullara beyaz bayrak ve sertifikaları Vali Malay, İl Milli Eğitim Müdürü Taner ve İl Sağlık Müdürü Çobanoğlu tarafından verildi. Yapılan denetimlere göre ise Aydın'da dereceye giren okulların isimleri ise şöyle: merkez Gazipaşa, Mustafa Kiriş, Nahit Menteşe ve Yedi Eylül; Koçarlı ilçesi Çakırbeyli; Kuyucak ilçesi Atatürk, Horsunlu; Nazilli ilçesi Demirciler, Kuşadası ilçesi Özel Naci Akdoğan ile Bozdoğan ilçesi Haydere ve Merkez İlköğretim Okulları.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?