16
Mayıs
2024
Perşembe
KUYUCAK - AYDIN

Doğa sevgisi hayata döndürdü

Kuyucak İlçesi'ne bağlı Bucak Köyü'nde yaşayan 61 yaşındaki Havva Özdemir doğa ve hayvan sevgisi sayesinde hayata yeniden bağlandığını söyledi.

5 yıl önce başında çıkan tümör nedeniyle aylarca hastanelerde yoğun bakımda kalan tedavi sürecinde de bir gözünü kaybeden Havva Özdemir, doğa ve hayvan sevgisi sayesinde hayata yeniden tutundu.

Her gün dağlardan topladığı pelitlerin bir kısmını boş olan arazilere eken geri kalan kısmını da kuzularını yediren Havva Özdemir, en büyük huzuru dağlarda bulduğunu söyledi.

Yaklaşık bir yıl kadar tedavi süreci nedeniyle İzmir'de yaşamak zorunda kalan Havva Özdemir "Hastalanıncaya kadar doğa ve ormanın kıymetini bilmiyormuşum. Hastalandıktan sonra bir süre İzmir'de yaşamak zorunda kaldım. Adeta beton yığını halindeki şehirde temiz hava ve ormanın ne demek olduğunu anladım. Hastayken iyileşir tekrar ayağa kalkarsam gönüllü ormancı olacağıma kendi kendime söz vermiştim. Şimdi yıllardır dağlardan topladığım palamut tohumlarını boş alanlara gömerek ormanlarımızı çoğaltmaya çalışıyorum. Aynı zamanda hayvanlar için çok değerli bir besin maddesi olan bu pelitlerin geri kalan kısmıyla kuzularımı besliyorum. İki yıldır her gün yaparak alışkanlık haline getirdiğim bu davranışla sağlığıma yeniden kavuştum" diyerek özelikle emekliye ayrılan yaşlıların daha sağlıklı yaşam için köylerde yaşamalarını tavsiye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 13:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?