29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUYUCAK - AYDIN

Horsunlu'da meslek başarısı

Aydın'ın Kuyucak İlçesi'ne bağlı Horsunlu Beldesi'nde Belediye Başkanı Mehmet Efe Yılmaz'ın girişimleri ile beldede meslek sahibi olmayan bayan kalmadı.

20 Ağustos 2007

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği yapan Belde Belediyesi adeta okul gibi hizmet veriyor. Kış dönemlerinde büyüklerin kurs aldığı Belediye Binası yaz döneminde de tatile giren kız öğrencilere hizmet veriyor.


Açılan kurslar sayesinde beldede tüm bayanlar kıyafetlerini kendi zevklerine göre hazırlayıp giyiniyorlar. Okul çağındaki genç kızlar ise yaz dönemlerinde hem aile bütçesine katkı sağlıyor, hem de ileriki yaşlarda büyük sorun olan çeyizlerini şimdiden hazırlıyor. Kurs öğretmeni Ceyda Keçelioğlu'nun da gayretleri ile belde de yaşayan herkes deyim yerindeyse kendi söküğünü kendisi dikiyor.


Türkiye'de sık sık yaşanan ekonomik krizlerle birlikte ayakta kalabilmek için herkesin meslek edinmesinin zorunlu hale geldiğini belirten Horsunlu Belde Belediye Başkanı Mehmet Efe Yılmaz, bilinçli bir toplum için özellikle hanımların eğitiminin şart olduğunu söyledi. Belediye olarak alt yapı ve rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetlere de ağırlık verdiklerini belirten Belediye Başkanı Yılmaz "Göreve geldikten sonra mevcut belediye binasında tadilat yapıp binanın daha verimli kullanılmasını sağladık. Oluşturulan yeni alanları da adeta okula çevirdik. Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği yaparak beldede yaşayan tüm bayanların ekonomik özgürlüğüne kavuşması ve meslek edinmesi için değişik meslek kursları düzenledik. Şu anda beldede dikiş nakış bilmeyen neredeyse hiç bayanımız kalmadı. Hatta okul çağındaki genç kızlarımız bile kendi oluşturdukları modellerle kendi kıyafetlerini dikmeye başladılar. Artık bundan sonra Horsunlu'dan kız almak lüks olacak. Her kızımızın on parmağında on marifet. Her işten anlayan bir nesil yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?