29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUYUCAK - AYDIN

Kuyucak'ta hayırlı kurs

Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Pamukören beldesinde Kuyucak Kaymakamlığı, Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından ortaklaşa düzenlenen 18-60 yaş arası özürlü ve muhtaç insanlara bakma amaçlı açılan kursu başarıyla tamamlayan 67 kursiyer sertifikalarını törenle aldılar.

 

24 Mayıs 2007

Pamukören Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Kuyucak Kaymakamı Hüseyin Öner, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk, Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağış, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ve çok sayıda davetli katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Aydın Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet, 18-60 yaş arası muhtaç ve özürlülere hizmet etmek için bir rehabilitasyon merkezi açmayı planladıklarını söyledi. Pamukören'de yüzde 95'i biten ve Pamukören Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 1996 yılında yapımına başlanan binayı Sosyal Hizmetler olarak devraldıklarını kaydeden Çenet, "Yapılacak olan ihalenin ardından bu binayı en geç Eylül, Ekim aylarında hizmete sokarak ilk etapta 50 yaşlı ve muhtaç kişi için hizmete açacağız. Burada ve diğer yerlerde barınacak olan insanlarımıza hizmet etmek oldukça büyük bir sorumluluk gerektirmektedir. Bu sebeple açtığımız bu kursla, buralarda çalışacak kalifiye insanlarımızı yetiştiriyoruz. 39 gün ve 157 saat süren kursumuzu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi kutluyorum" dedi.


Pamukören Eğitim, Kültür ve Rehabilitasyon Merkezinin çok kısa bir süre zarfında hizmete gireceğini belirten Kuyucak Kaymakamı Hüseyin Öner "Merkezimizin yapımının büyük bir kısmı Pamukören Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından tamamlanan hizmet binasının SHÇEK Genel müdürlüğüne Devrinden sonra 18-65 yaş arası bedensel özürlü vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere 50 yatak kapasitesiyle planlanmış ve açılış izni alınmıştır. Binamızın geriye kalan onarım ve eksik işlerinin tamamlanmasıyla ilgili ödenek temini sağlanmıştır ve ihale aşamasındadır. Fiziki imkan eksikliklerinin tamamlanmasına paralel olarak personel eksikliği ve konusunda uzman kişilerin istihdamıyla ilgili çalışmalarda bir bütün olarak devam ettirilmiştir. Bu çerçevede merkezimizde çalıştırılacak bakıcı elemanların hizmet öncesi eğitimleri planlanmış, yapılan eğitim çalışmalarıyla 67 kursiyere eğitim verilmiştir" dedi.

Törende konuşmaların ardından kursa emeği geçen kurum ve görevlilere teşekkür belgesi verildi. Kursu başarıyla tamamlayan 67 kursiyerler de sertifikalarını törene katılan protokol üyelerinin elinden aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 14:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?