23
Mayıs
2024
Perşembe
KUYUCAK - AYDIN

Umutlar zeytinde

Aydın’ın Kuyucak İlçesi’ne bağlı Başaran Belde Belediyesi umudunu zeytine bağladı. Geliri yetersiz olan belediye, borçlarını zeytinle ödemeye çalışıyor.

Başaran Belediye Başkanı Mehmet Çakar, belediye gelirlerinin çok az olduğunu belirterek, "Biz göreve geldiğimizde 110 milyar liralık bir borçla karşılaştık. Oysa bin 400 nüfuslu bir belde için bu rakam çok yüksekti. Belediye meclisinde bir plan ve program yaparak, borçları ödeyebilmek için çalışmalara başladık. İlk etapta belediyeye ait bin 700 zeytin ağacını ihaleye çıkararak, 28 milyar liralık bir gelir elde ettik. Daha sonra su kaynaklarımızı ana şebekeye taşıyarak elektrikten büyük bir tasarruf sağlamayı başardık. Biz göreve geldiğimizde 3 milyarın üzerinde bir faturayla karşılaşmıştık. Yaptığımız tasarruflar sayesinde su faturasını 600 milyon liraya indirdik. Ayrıca TEDAŞ’a, piyasaya ve SSK’ya olan borçlarımızı da belirli bir takvime bağladık. Aşırı ve plansız harcamaları kestik. Yaptığımız tasarruflarla belediyemizi borç batağından kurtararak, düzlüğe çıkarmayı başardık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 15:04:54
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 16:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kadir celik IP: 82.114.68.xxx Tarih : 25.07.2006 13:26:18
sayin baskanim once gorevinizde basarilar dilerim ben yurt disinda bulunan bir basaranli olarak yaptiklarinizdan dolayi size ve belediye calisanlarina gorevinizde kolayliklar birlik ve beraberlikle bu sorunlarin altintan kalkariz basaranbelediyesi bunun altindan kalkacak guctedir hepinize yeni gorevlerinizde basarilar . KADIR CELIK