20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

150 öğrenciye SYDV desteği

Nazilli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) sosyal güvencesi olmayan bin 150 öğrenciye maddi yardımda bulunduğu bildirildi.

Nazilli Kaymakamı Salih Keser, yardımların Dünya Bankası’nın desteği ile Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında yapıldığını belirterek, "Biz vakfımız tarafından bir kereye mahsus olmak üzere sosyal güvencesi olmayan her yaştaki öğrencilerimize maddi yardımda bulunuyoruz. Bu projenin başladığı ilk yıl toplam 622 ilk öğretim lise ve dengi okul öğrencimize 50’şer milyon lira maddi yardımda bulunduk. Bu yıl ise bu sayı bin 150 ye ulaştı" dedi.

Kaymakam Keser, "Yardımlarımız sosyal güvencesi olmayan öğrencilerimize yapılıyor. Öğrenciler başvurularını ferdi olarak yapıyorlar. Vakfımız bu yıl 4 yıllık yüksek okul öğrencimize 100 milyon, 5 yıllık fakülte öğrencileri için 150 milyon, 6 yıllık fakültede okuyan öğrencilerimiz için 200 milyon lira yardım yapıyor. Ayrıca ilköğretimde okuyan hak sahibi kız öğrencilerimize 2 ayda bir 20 milyon, lisede okuyanlara 35 milyon, yine hak sahibi ilköğretimde okuyan erkek öğrencilere 15 milyon, lisede okuyanlara 25’er milyon liralık yardımlar banka aracılığı ile kendilerine ulaştırılıyor" dedi.

nazilli
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 11:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?