19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

41 yıllık iftar geleneği bozulmadı

Nazilli Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri geleneksel iftar yemeklerinin 41.’sinde bir araya geldiler. Okulda görev yapan eski ve yeni öğretmenlerin eşleri ile birlikte katıldığı iftar yemeğinde konuşan Okul Müdürü Özcan Bilgi “Okulumuzda bu güne kadar görev yapan, halen görevini sürdüren, bugünlere gelmemizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Okulda görev yapan 120 öğretmen ve daha önce görev yapmış bazı öğretmenlerin eşleri ile birlikte katıldığı iftar yemeği renkli geçti. Okulun yemekhanesinde gerçekleştirilen iftar yemeği sofra duası ile başladı. Her öğretmenin eskiden olduğu gibi sıraya geçerek tabldotlarla yemek almaları öğretmenlerin eşlerini duygulandırdı. Her öğretmenin neşe içerisinde iftar yemeğine destek vermesi ise dikkat çekti. Okul Müdürü Özcan Bilgi başta olmak üzere yemeğe katılan müdür yardımcıları, okulda görev yapan öğretmenlerin hakim, savcı, işadamı ve çeşitli okullarda müdür olan eşleri gözledikleri birlik ve dayanışma karşısında imrendiklerini gizleyemedi.


Yemekte konuşan Okul Müdürü Özcan Bilgi, “Okulumuzun bu yıl kuruluşunun 41. yılı. Kuruluşundan bu yana olduğu gibi geleneksel ve düzenli olarak her ramazan ayında iftar yemeklerinde bir araya geliyoruz. Yıl boyu düzenlediğimiz çeşitli kermeslerde de olduğu gibi iftar yemeklerimizde bizim için büyük önem arz ediyor. Eski ve yeni öğretmenlerimiz kadar emekli olmuş veya başka bir yerde görev yapan bazı öğretmenlerimizde yemeğimize katılıyor. Yıllardır süregelen bu gelenek sayesinde birlik, beraberli, dayanışma ve kaynaşma açısından birbirimize daha sıkı sarılıyoruz. Bu da öğrencilerimize ve öğretmenlerimize örnek teşkil ediyor. Başarı ise zaten ardından kendiliğinden geliyor. Yemeğimize katılan başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?