19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

7 çocuklu aile sokakta kalacak

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde, 7 çocuklu Kale ailesi kış ortasında sokakta kalma korkusu yaşıyor. Yaşadıkları ev için belediye tarafından yıkım kararı alınan Kale ailesi, kendilerine tanınan 15 günlük süreyi, maddi imkansızlıklar nedeniyle çaresizlik içinde geçiriyor.

Nazilli İlçesi Dumlupınar Mahallesi 379 Sokak çıkmazında 3 yıldan bu yana 30 milyon lira kira ile oturan 7 çocuklu Necati-Zühre Kale çifti, belediyenin yaşadıkları ev için yıkım kararı alması ile endişeli günler yaşamaya başladı.

7 çocuğu ile kış günü sokak ortasında kalacaklarını söyleyen baba Necati Kale, "Biz zaten fakir bir aileyiz. Burada 7 çocuğumuzla, 30 milyon lira kira vererek 3 yıldır oturuyorduk. Ancak belediyemiz, bilmediğimiz sebeplerden dolayı yıkım kararı aldı.15 gün içinde evi boşaltmamız için bize ihtarname gönderdi. Evimiz yıkıldığında biz ne yapacağız, nerede oturacağız? Bu kış ortasında nereye gidelim. Büyüklerimizden bizlere uzanacak bir yardım eli bekliyoruz. Gelsinler durumumuzu görsünler. Çocuklarımız bu fakir halimize rağmen okumak için çırpınıyorlar. Çevredeki vatandaşlarımızın da yardımları ile okumaya çalışıyorlar. Biz şu anda çevremizde bulunan komşularımızın yardımları ile geçinmeye çalışırken, belediyenin aldığı yıkım kararı ile de şok olduk. Şimdi kara kara düşünmeye başladık. Başımızı sokacak bir yer, çocuklarımızın okumaları için yardım istiyoruz" diye konuştu.

Nazilli Belediye Başkanlığı Vekili avukat Ümit Aksaylı tarafından baba Necati Kale’ye hitaben noterden çekilen ihtarnamede, Kale ailesinin oturduğu Neriman Eren’e ait evin, zaman aşımı nedeniyle kullanılamaz hale geldiği ve çevresi için tehlike arz ettiği, bu yüzden de belediye encümeninin 4.11.2004 tarih ve 787 sayılı kararına göre yıkılacağı ifade ediliyor.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 12:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?