20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

ADÜ'den Sümer kampüsü açıklaması

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Şükrü Boylu, ADÜ Nazilli Sümer Kampusu’nda bulunan ve yıpranmış görüntüleri basına yansıyan tarihi Atatürk portresi ve kampusun tamamının restore edilmesi için komisyon kurulduğunu açıkladı. Boylu; restorasyon projesinin yürütülebilmesi ve Sümer Kampusu’nun gelecek nesillere ulaştırılması için desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.


Aydın’da tartışmalara neden olan ADÜ Sümer Kampusu içerisindeki Balo Salonu’nda yer alan Atatürk portresinin restore edilmesi ile ilgili olarak önceki gün bir toplantı düzenlendiğini hatırlatan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu; toplantıya Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Aydın müze Müdürlüğü’nün davet edildiğini söyledi. Toplantıya Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul Başkanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin katılmadığını belirten Boylu, “Düzenlediğimiz toplantıda Atatürk portresiyle ilgili olarak; sanat eserlerinin restorasyonunda uzman kişi ve kurumlarla temas sağlanarak görüş alınması ve gerekli çalışmaların yapılması, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurul Başkanlığı’ndan bilgi istenmesi; ayrıca Sümer Kampusu ile ilgili olarak proje kapsamında restorasyon çalışmalarına başlanması için komisyon çalışmalarıyla bu çalışmalara maddi ve manevi destek vermek isteyenlerin belirlenmesi ve özellikle maddi destekler ile gerekli kaynak sıkıntısının çözülmesi için çalışmalar yapılması yönünde görüş birliğine varılmıştır” dedi.
Bu konuda tüm kamuoyu ve hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarına değinen Boylu, şöyle konuştu: “Basın yoluyla yardım talepleri ve destek taahhütlerinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek örgütlerinin, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin tarihi değeri olan Sümer Kampusunun restore edilerek gelecek nesillere taşınabilmesi için restorasyon projesi kapsamında maddi ve eğitim, öğretim ve sosyal faaliyetlerimizde manevi destekleri görmek istiyoruz”


TOPLANTI İÇİN BİR KİŞİYİ GÖREVLENDİRDİK
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu’nun resmi davete rağmen bazı kurumların Sümer Kampusunun restorasyonu ile ilgili toplantıya iştirak etmedikleri yönündeki beyanının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün kamuoyu için büyük önem taşıyan bir konuyla ilgili düzenlenen toplantıya katılmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Biz daveti alır almaz bize bağlı olan ve konu hakkında bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu düşündüğümüz Aydın Müze Müdürlüğü’nde görevli bir personelimizi toplantıya katılması için görevlendirdik. Bu personelimiz toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Aydın müze Müdürlüğü’nü temsilen katılmış ve çalışmalarda kurumumuzu temsil etmiştir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?