20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Amerikalı konuklara yemek ikramı

Nazilli’de Amerikalı Kardeş Okul Öğrencisi olan konuklarını ağırlayan Özel Fatih Sultan Lisesi ile NASİAD yönetimi yemekte buluştu. Nazilli’de bir restoranda NASİAD tarafından verilen yemeğe Kaymakam Caner Yıldız ile Belediye Başkanı Aytekin Kaplan da katıldı.


Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD)Yönetim Kurulu Üyelerinin verdiği yemekte bir araya gelen Amerikalı Öğrenciler, gördükleri ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Kaymakam Caner Yıldız başta olmak üzere Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Özel Fatih Sultan Lisesi Müdürü Hüseyin Erciyas ile lisenin Amerikalı kardeş okulundan gelen 10 öğrencisinin katıldığı akşam yemeğinde NASİAD Yönetimi konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Elmalı, davetlerine katılan konuklarına teşekkür etti. Elmalı yaptığı kısa konuşmada, Amerikalı öğrencilerin Türkçe öğrenmek için aralarında bulunmalarından dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek “Türkçemizin gün geçtikçe önem kazandığını görmek bizler için büyük bir mutluluk. Dünyanın uzak yerlerinden ilçemize konukların gelmesi, özellikle geçtiğimiz günlerde yapılan Türkçe Olimpiyatlarına 110 ülkeden 550 öğrencinin katılması gurur verici bir olay. Eğitim ve öğretimde Türkçenin dünya ülkelerinde yaygınlaşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Türkçe konuşmayı kısa sürede öğrenen Amerikalı öğrencileri kutlayan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ise öğrencilere Türkiye ve Nazilli hakkında sorular sorarak duygularını aldı. Konuşmaların ardından Amerikalı öğrenciler memleketlerinden getirdikleri yöresel içerikli hediyelerini protokol üyelerine verdiler. Gecenin sonunda Amerikalı öğrenciler protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
(AS-İK)

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?