18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Arkadaşları Mehmet'i uğurladı

Nazilli'de, uzun süre lenf kanseri tedavisi gören Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Mehmet Pırangalı, arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. 17 yaşındaki Mehmet Pırangalı, dört yıl önce yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamadı.

Sınıf arkadaşlarına son görevi yerine getirmek üzere Nazilli Hayırsevenler Camiine akın eden Nazilli Endüstri Meslek Lisesi Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenler, cenaze namazını kıldı. Mehmet Pırangalı, kılınan cenaze namazının ardından Eğriboyun aile mezarlığında defnedildi. Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde ailesi, öğrencinin arkadaşları ve öğretmenleri yasa boğuldu.

Lenf kanserine yakalanan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gördüğü tedavi ile tekrar hayata tutunan genç öğrencinin altı ay öncesine kadar hastalıktan kurtulduğu ancak hastalığın tekrar nüksetmesi nedeniyle tedavi altına alındığı öğrenildi. Ailenin tüm çabalarına rağmen Mehmet Pırangalı hastalığa yenik düştü.

2008-2009 eğitim öğretim yılında sadece iki gün gelebildiği okulunda arkadaşları ve öğretmenleri onun için saygı duruşunda bulunarak haklarını helal etti. Okul Müdürü Özcan Bilgi, yaptığı konuşmada öğrencilerini çok sevdiklerini ifade ederek "Öğrencimiz hem arkadaşları hem de öğretmenleri tarafından çok sevilirdi. Terbiyeli ve başarılı bir öğrencimizdi. Ölümü hepimizi üzdü. Acılı ailesine baş sağlığı diliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 12:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?